Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

I helgen avgörs Svenska Mästerskapen i simhoppning

Fredag till söndag, 20-22 januari avgörs SM i simhoppning. En tävling som är ett viktigt avstamp mot World Cup i London den 20-26/2. World Cup är den sista chansen att ta en kvalplats till OS. I dagsläget har Sverige endast en plats och det är på svikt 3m damer, men siktet är inställt på att ta ytterligare 3 kvalplatser till OS.

I år är det fler deltagare än det har varit på många år på damsidan trots att tre duktiga simhoppare är i USA och inte har möjlighet att komma hem till detta SM. Anna Lindberg kommer att hoppa 1 och 3m och hon ligger just nu inne i en tuff träningsperiod inför World Cup. På herrsidan är det Christoffer Eskilsson på 10m som är en stor favorit till guldet. Jesper Tolvers är dock på gång och kan gå in och skrälla på alla höjder, 1m, 3, och höga. Jonathan Jörnfalk vill få ett bra kvitto på 3m att han är på rätt våg inför World Cup.

SM är också viktig för de juniorer eftersom det efter helgens tävlingar kommer att annonsera ut vilka som är uttagna att representera Sverige vid bland annat 6-nationers i Italien.

På söndag i samband med finalen kommer priset till 2011 års bästa manliga respektive kvinnliga simhoppare delas ut av Göran ”Krax” Lundqvist, OS-fyra i Rom.

VAD?
Svenska Mästerskapen i simhoppning

VAR?
Eriksdalsbadet i Stockholm

NÄR?
Fredag 20 januari försök kl 10.00, final kl 16.30
Lördag 21 januari försök kl 09.30, final kl 15.30
Söndag 22 januari försök kl 09.30, final kl 14.30

Titta på sändningarna live här
http://www.svensksimhoppning.se/Live.html

Startlistor till tävlingen finns här
http://www.diverecorder.co.uk/live/meet1/selectevent.php?mref=1

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anna Hammar

Anna Hammar

Presskontakt Kommunikations- och pressansvarig Presskontakter, webb och kommunikation 0709-300 247